bg en
Начало
Контакти
НачалоЗа TodoroffПродуктиLifestyleКупи OnlineПартньориИнвеститориКонтакти
 
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
 
Статии
 

От вино се отслабва, от бира се поумнява!

От вино се отслабва, от бира се поумнява!

Beu.bg сподели интересни открития за така интересната за нас напитка ...

Вино и здраве

Виното – и вкусно, и полезно Прясното грозде, узряло на лозата, подхранва и едновременно разтоварва организма. Семките, кожите и пулпата носят безценни съставки за кожата. Виното – и в чашата, и във ваната, дарява младост и свежест. Уелнес и СПА подходът на основата на виното кара времето да спре, за да ни позволи да се огледаме и да потърсим себе си в радостта от живота.

САКРАЛНАТА НАПИТКА НА ДРЕВНИТЕ ТРАКИ

от проф. Иван Маразов. От дълбока древност отношението към виното е било като към сакрална напитка. Първоначално то се пиело единствено в ритуални ситуации, които изисквали или предполагали приобщаване към божеството. Тази маркираност на виното произтича от няколко фактора. Преди всичко то притежава свойството да променя състоянието на човешката "душа", което се възприема от архаичните хора като божествена намеса.

КАЛЕНДАР НА ВИНОТО

от Иван Дионисиев. Биография на създателя на Календара на виното - архимандрит Герасим

Вино и...

Виното – и в чашата, и във ваната - дарява младост и свежест. Още древността познава виното като лекарство. Качествата му са доказвали Диоскорид, Плиний Стари, Хипократ и Гален. Мощен щит срещу бактериалните зарази, виното е устоявало реномето си на лекарство през цялото Средновековие, за да стане обект на научен анализ в началото на ХХ век

Тракийска култура на виното

Акцентът в концепцията е, че траките са не само едни от първите производители на вино в древния свят, но и едни от първите създатели на винена култура в древността.


   

 
 

Винарска изба TODOROFF. Всички права запазени